CONEIX-NOS

        Irene Molina  Artesana de la Comunitat Valenciana amb D.C.A. (Document de Qualificació Artesana) número 598, expedit per la “Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball” de la Generalitat Valenciana.

             M’inicie pintant en tallers de ceràmica i posteriorment vaig treballar en una empresa de porcellana, on van instaurar una línia de ceràmica tradicional, és on decorava la peces, aprenent així mateix a realitzar estes al torn.

             Després de diversos anys de treball en esta empresa, en 1984 vaig fundar el meu propi Taller d’Artesania Ceràmica, en l’antiga “Fábrica dels Canters” tenint com a mestre artesà a D. Antonio Diago Marco, Ceramista Terrisser d’Onda. Després de diversos anys d’estudis i treballs en la Ceràmica Artística Tradicional , ha aconseguit crear dissenys propis de peces i dibuixos amb diferents esmalts i colors.

              El procés de producció s’inicia amb l’elaboració pròpia tant dels seus esmalts com de les seues pastes ceràmiques, partint de les matèries primeres. La fabricació de les peces es realitza de forma única en moldes o bé al torn, tant en bicocció o bé monococció a alta temperatura.

            Fabrique també peces de bescuitat per a ser decorades amb esmalts pintats, com en decoració artística tradicional d’Onda, sent l’únic taller existent en la població d’estes característiques.

            Els seus treballs han sigut exposats en diverses fires i mostres d’artesania, tant de la Comunitat Valenciana com en la resta del territori nacional. Va ser triada en representació de la ceràmica tradicional de la Comunitat Valenciana per a donar vida al segell que representava l’ofici d’Artesà Ceràmic en l’EXPOSICIÓ MUNDIAL DE FILATÈLIA, en la presentació celebrada en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València al maig de 2004.

            Docent en Cursos de Ceràmica en l’Escola Municipal de Ceràmica d’Onda.

            Impartint cursos com a monitora en Centres Integrals de Majors, així com en distintes associacions i col·lectius, tant en procés de pintura com en emmotllament del fang.

            Finalista en el “XIII Premi Nacional de Ceràmica” Ciutat de Castelló 2016”,

            PREMI D’ARTESANIA COMUNITAT VALENCIANA 2017 A LA DONA ARTESANA ATORGAT PER ”LA Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball” de la Generalitat Valenciana”;.

            Finalista PREMI D’ARTESANIA COMUNITAT VALENCIANA 2018 A LA TRADICIÓ ARTESANA.

            Finalista PREMI D’ARTESANIA COMUNITAT VALENCIANA 2019 A LA TRADICIÓ ARTESANA.

         PREMI  D’ARTESANIA   COMUNITAT  VALENCIANA  2023  A LA TRADICIÓ ATORGAT PER LA Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.